Nu blinkar varningslampan rejält, nu är det dags att bromsa och granska.

Sista dagarna har jag varit sjukt trött, haft kort tålamod och varit lite spydig och snäsig och hjärnan känns som tuggummi och magen snurrar och mullrar. Idag blev det bara för mycket! Första halvan av dagen var jag trött och suckade och stånkade mig igenom morgonens alla moment. Andra halvan var jag ännu mer trött och började bli ledsen och helt skakis och snurrig. Nu pendlar jag mellan gråt, deprimerade känslor, skam och positivitet?!

Helt kaos. Var tog harmonin vägen?

Okej, en liten inventering. Vad är problemen och kan jag göra något för att ändra situationen? 

* Ofta somnar jag runt 23.30, vaknar några gånger under natten och vaknar för dagen mellan 6.15-6.45. För lite sömn! - Ska lägga mig tidigare och försöka att INTE fastna med mobilen för länge.

* Ät mindre socker! Mitt godissug har gått bananas, skulle lätt kunna snaska i mig godis hela dagarna för jag har lixom inget stopp. - Ska äta måltider mer regelbundet, inte baka, inte köpa hem snask hela tiden.

* Pruttpasta. Vi har fått dra ner på matkontot rejält nu pga alla räkningar och det har därför blivit billig veganmat. Pasta har utgjort basen och min mage fixar inte alls det. Får kramp och känner mig konstig efter måltiderna. - Undvik vitt mjöl, hitta bättre rätter som inte är baserade på pasta och ät mer grönsaker till maten istället för snabba kolhydrater.

* Meditation. Jag har tappat det helt sista tiden. Magen känns stressad och andningen är ytlig, tror hela systemet behöver varva ner mer regelbundet! - Avsätt egentid till att meditera istället för att kolla tv eller mobilen. Fem minuter räcker till att börja med!

* Jag har glömt att ha skoj! Ska försöka göra fler saker som får själen att sjunga! Pyssla, gå på bio, sy, åka och nosa på en häst eller nåt annat trevligt. 

Det enda som har fungerat hyfsat är motionen, jag har promenerat och joggat ute i solen rätt mycket och det är superskönt. Men jag har suttit för mycket med mobilen tycker jag. Jag inbillar mig att det är okej för jag läser ju om viktiga saker, feminism och djurrätt och sånt men jag gillar inte det där tvångsmässiga surfandet som fyller upp varenda ledig stund. 

Dessutom är kosten ur balans nu. Jag försöker äta enbart veganskt när jag är hemma och jag håller på att lära mig hur jag ska äta och när. När jag åt Lchf åt jag två, kanske tre gånger per dag men det fungerar inte med vegansk kost. Jag äter för lite mat! På morgonen blir det bara en banan, sen en tidig lunch och sen middag. Däremellan blir jag hungrig tidigt på eftermiddagen och på kvällen får jag ett himla sug!

Jag måste hitta en redig, mättande frukost utan massor av dåliga kolhydrater. Jag måste också hitta ett bra mellis och ett kvällsfika som dämpar suget. Vegankost i sig är inte krångligt men det är ju om man "kan" äta alla mjölprodukter. Jag ska kolla mer på raw foodrecept för att slippa allt bröd och pasta. 

Kanske sojayoghurt med chiafrön och nötter? Eller fröbröd med hummus? Marinerade rotfrukter? 

Jag ska kicka igång kreativiteten. Kosten gör nog stor skillnad men samtidigt blir jag lite stressad av att undvika allt för mycket. Kött är nemas problemas för det känns bara oaptitligt just nu men ska jag också undvika pasta, bröd, ris och potatis samt socker och halvfabrikat blir det massor av energi som går åt bara till matvanorna. När jag blir bortbjuden är det inte så kul att bara pilla i sig tomater och en kvist persilja... Det finns ju massor av god veganost och köttersättare men innehållsförteckningen är ungefär en meter lång och sånt vill jag inte äta regelbundet så ja, jag ska lägga lite tid på att få in nya recept i banken. Sämre än såhär vågar jag inte må så nu bryter jag här! Det är bra att slå i en botten litegrann för att påminna sig om varför man bör följa sin plan.