Så säger folk ofta om dieter som skiljer sig från den dom är vana vid, alltså svensk "standardmat". 

När jag var vegetarian sa en kompis till mig - Men skadas inte hjärnan om man aldrig äter fisk? Själv åt hon aldrig fisk men bara för att jag aktivt hade valt bort det blev det tydligen en annan sak. 

När jag började med Lchf sa en person till mig att någon hon kände som åt så hade fått kramper en gång och att jag inte skulle äta Lchf för länge.

Nu när jag forskar om raw food får jag både höra och läsa om hur "farligt" det är för någon som har ätit den kosten har hamnat på sjukhus. Dom säger att kosten är för enformig.

Jag kom in på frukterianer och läser att Steve Jobs var det till och från och han dog minsann i cancer.

Det alla glömmer är att ifrågasätta det folk äter varje dag och att i princip alla som ligger på sjukhus och dör för tidigt äter en svensk standardkost. Och att raw food är enformigt?

Jag vet folk som bara äter pasta/bröd/ris och till det korv/salami/fiskpinnar. Ofta är det dom som är mest oroliga när man byter till en annan kost. 

Jag läser raw food bloggar och ser en väldigt varierande diet. Den innehåller olika nötter, frön, grönsaker, frukt, bär, örter och massor av protein, kolhydrater och fett. På köpet får man naturliga vitaminer, mineraler och antioxidanter.

"Ät lite av varje bara" hör jag hela tiden. Men när jag frågar närmare vad folk menar så menar dom egentligen näringsfattiga mjölprodukter som pasta, såser med skummjölkspulver och e-ämnen, kött som är fyllt med vatten och färgämnen och antibiotika och någon icke ekologisk frukt med bekämpningsmedel. Jo nog får dom i sig lite av varje...

Okunskap gör att vilken kost som helst kan bli farlig och näringsfattig. Äter man vanlig mat är det ingen som skyller på kosten om man får kramper eller hamnar på sjukhus. Så fort man äter något annat är det direkt kosten som får skulden. 

Är det inte märkligt?