Jag gjorde dom här ruskigt goda pannkakorna. Det är inte direkt nyttigt men det är lördag, jag är barnledig och istället för att käka pizza kan jag lika gärna göra pannkakor. Till dom hade jag sojagrädde, bär och frukt och en skvätt sirap. Alpros soyagrädde är löjligt god! Lätt att vispa, fin färg och lika fluffig och söt som vanlig grädde. Pannkakorna blev lite frasiga och smakade precis som dom ska.

Receptet är taget från Vegoteket.se

DETTA BEHÖVER DU:

7,5 dl soja eller havremjölk

4 dl vetemjöl

3 msk sojamjöl

1 msk maizena

3 msk rapsolja, flytande mjölkfritt margarin eller smält mjölkfritt margarin (att ha i smeten)

Salt

Vegetabiliskt matfett att steka i


GÖR SÅ HÄR:

Blanda alla ingredienser i en skål och vispa till en fin smet.Smaka av med salt så att det blir lagom och vispa i olja eller smält margarin.

Hetta upp en stekpanna och klicka i eller häll lite matfett för varje pannakaka du steker.Lägg alla pannkakor i en hög på en tallrik allt eftersom de blir klara.