Från att ha ätit Lchf till att äta en frukt och grönsaksbaserad kost, hur känns det?

Jo, det känns riktigt bra att utesluta animaliska produkter ur kosten! Jag har alltid varit en stor djurvän, till och från har jag varit medlem i rädda djuren och jag har aldrig kunnat tugga på en kycklingvinge med ben i utan att kväljas.

Jag tycker innerst inne att all form av utnyttjande av djur borde förbjudas, detta är något jag blundat för när jag ätit kött. Jag trycker ner det för att kunna äta en blodig biff utan att känna mig hemsk. Slakt,  travsport, minkfarmar, är det inte ganska sjukt egentligen?

Min ändrade kost var från början tänkt som en hälsoboost, rent fysiskt alltså. Jag ville gå över till raw food och utesluta en del gamla vanor och föra in nya för att se om jag kan bli ännu mer stabil i mitt mående. Men nu kommer den gamla djurrättsaktivisten fram i mig! När jag inte längre äter animaliska produkter är det som att jag vågar ha dom känslorna. Och det är ju också bra för hälsan, att följa sina värderingar. 

Fysiskt mår jag bra. Det jag har märkt hittills är: Lugnare mage, inga sura uppstötningar, bätte andedräkt, gladare slemhinnor i underlivet, en lätt känsla i kroppen, jämnt blodsocker och igår kunde jag jogga dubbelt så långt som jag brukar och sen skotta snö med full energi!

I vanliga fall svettas jag hela tiden men det har slutat konstigt nog? Jag är lagom varm. Det kan stödja teorin om att vi inte är carnivorer. En del menar att kött är främmande och giftigt för kroppen och att den har fullt upp med att ta hand om köttet vi äter. Nu behöver min kropp inte jobba lika hårt och därför är jag mer lagom i temperatur.

Jag äter inte helt raw, det blir 1-2 lagade mål om dagen med vegansk mat. Jag håller mig fortfarande borta från vitt mjöl, ris, potatis, spannmål överhuvudtaget,  socker och processad mat. Jag siktar på "whole food", alltså mat där man ser vad man äter.

Kaffet är borta, jag har varit nikotinfri i ca 2 år, dricker aldrig alkohol och det här känns som ett naturligt steg att ta. Tänk att jag för några år sedan levde på naturdiet "shakes", festade, knarkade och hetsåt allt möjligt flera gånger i månaden. Jag tog verkligen inte hand om mig... Ibland gick det flera dagar utan att jag sov, 7 dagar i sträck som mest och jag hade psykoser och ögonen slutade fungera som dom skulle ett tag.

Jag visar mig själv så mycket kärlek när jag ger min kropp bra förutsättningar.  Jag är värdefull och det är viktigt att jag mår bra!