Okej, folk ser mig bara när jag mår bra för det är då jag orkar umgås. Den här frågan fick jag förra veckan - Vad gör du på dagarna nu när du är ledig? Öhh... Jag är 100% sjukskriven. 

Ledig? Jag känner mig aldrig ledig. Det känns som att jag aldrig hinner med måsten, pappershögen med räkningar växer och den skulle nog bli ett berg om inte min sambo skötte allt sånt. Jag har bara olika strumpor för allt ligger i smutstvätten. Vissa dagar har jag sån ångest att det knappt går att finnas. Då stänger jag av mobilen och tårar rinner medan jag kramar om mina ben hårt, hårt. 

 


Jag är paranoid och tror att lastbilen utanför spionerar på mig. Därför vågar jag inte gå på toaletten för då kommer chauffören kunna se mig genom köksfönstret och få reda på att jag är hemma. Jag kryper in i mitt mörka rum och sover och sover för jag är helt slut i skallen för det mesta. Väckarklockan ringer och jag släpar mig ut till bilen med tårarna i halsen för att hämta på dagis.

Personalen surrar och det enda jag känner är att världen håller på att rasa men jag ler lite och är artig. 

När lillen är hemma går allt fokus till honom! Vi busar, kramas, borstar tänder, bråkar om pyjamasen och ibland måste jag strunta i allt annat för min son kommer först. När han har somnat och jag har klarat av ännu en dag känner jag mig så stolt! När jag har kämpat hela dagen för att vara mitt bästa jag och lyckats då har jag gjort mitt jobb.

Allt det här skulle jag vilja säga men det är inte lönt. Så jag ler lite och ger ett artigt svar.  Jag har märkt att folk ändå inte förstår, jag blir bara missförstådd och frustrerad över deras följdfrågor.

Många säger att dom skulle ha så tråkigt om dom bara gick hemma hela dagarna.  Självklart skulle dom det för dom är friska! Är man pigg och stabil är det självklart lätt att jobba och hitta på grejer. 

Jag har idag inget intresse som jag orkar utöva, inga nära vänner för det tar för mycket energi och det är knappt jag orkar vara vuxen. Mycket ligger på min sambo och min mamma och syster hjälper oss massor.  Det är därför jag ska bli frisk! 

Det här kommer ibland få bli min gnälldagbok men framförallt vill jag fokusera på vad som är bra för min hälsa. För såhär ska man inte behöva ha det.

Så jag kanske verkar hurtig den där lilla stunden vi träffas men det är för att jag inte orkar släppa in dig.