Både jag och min sambo har lågt förtroende för staten. Vi är ganska kritiska och vill gärna dubbelkolla saker som staten anser att vi borde ta för givet.  Det här med att vaccinera sina barn har varit på tapeten hos oss några dagar nu. Lillen är inbokad på tid hos BVC för att än en gång hugga honom i båda benen med stora sprutor. Han brukar alltid bli hängig och febrig efteråt och det hela känns ganska jobbigt.

Dels känns det som att missbruka ett förtroende. I min stora famn ska han alltid kunna söka trygghet så det känns fel att hålla fast honom för att dom ska kunna sticka honom, speciellt eftersom han fortfarande är för liten för att vi ska kunna förklara varför. Och jag kan inte helt och hållet lova honom att det är för hans bästa heller. Varje gång hos BVC säger dom att det är bra och förklarar lite om vilka sjukdomar han riskerar att få annars men ingen har pratat om nackdelarna med vaccin. Ingen berättar om alla fall av autism eller narkolepsi och andra biverkningar som visat sig hos en del av dom vaccinerade. 

Jag vill gärna ha information om både för och nackdelar innan jag tar ett beslut så nu ska jag verkligen kolla upp det här. Visst, det är inte många som blir drabbade men när man börjar rota är det fler än man tror. 

Här är till exempel en länk som handlar om gardasil som man idag ger till unga flickor mot livmoderhalscancer.

http://newsvoice.se/2013/06/28/hpv-vaccinet-gardasil-ar-ett-forraderi-mot-allmanhetens-fortroende/

Jag kommer ihåg debatten kring vaccinet mot svininfluensa och jag vågade inte ta det. Efteråt har massor av människor drabbats av narkolepsi och en dödlig sjukdom som heter Gullain-Barrés syndrom. En del äldre människor dog också. Svininfluensan som skulle vara så livsfarlig visade sig vara ganska överdriven, den anses ofta vara mildare än en vanlig influensa.

Det finns en bok som heter Sanningen om vaccinet : en historia om konspiration, kvacksalveri och mord. Den fanns inte på något bibliotek men jag ska se om jag kan få tag på den.

Det är ett stort ansvar att vara förälder. Man kan nog inte alltid fatta rätt beslut men det är min skyldighet att vara välinformerad för att minska risken för felaktiga beslut. Ja, vaccin kan vara farligt men det kan vara farligt att bli sjuk också.  Jag ska kolla upp mer om dom sjukdomar vi ska vaccinera mot nu så jag vet vad dom innebär och jag ska även kolla upp Priorix som detta vaccin heter för att se vad det är för något.

En rolig mening som jag hittade på fass.se angående Priorix biverkningar är denna -"Svimning kan förekomma (främst hos ungdomar) efter, eller även före, all nålinjektion." 

Jag fnissar lite, speciellt eftersom en vanlig biverkning hos mig är att jag svimmar inför alla injektioner eftersom jag är så spruträdd.

Mindre roliga biverkningar är bland annat plötsligt livshotande allergisk reaktion eller inflammationer i hjärn- och ryggmärgshinnorna.

Hur har ni andra gjort? Vad är dina tankar kring vaccinationer?