Igår åt jag mer mejerier än vanligt. Dom första månaderna på Lchf öste jag på med feta mjölkprodukter för det var enkelt och smakade bra. Jag har haft lite känningar av något och det har nog varit mejerierna.

Efter att ha läst att många mått bättre utan mjölk har jag dragit ner ordentligt på alla mjölkprodukter. Istället har jag använt kokosmjölk, soja och havreprodukter. Getost och fårost har jag använt ibland för det är lättare för kroppen att hantera. Ekologiskt smör har varit enda undantaget för det innehåller väldigt lite kasein och är en bra och nyttig fettkälla.

Mjölk innehåller tillväxthormoner som är jättebra om man är en liten kalv som vill växa och bli stor. Det är kanske önskvärt om man håller på med bodybuilding men inte för mig som är en vanlig, knubbig småbarnsmamma.

Igår fick jag ont i magen och sura uppstötningar efter att ha ätit ädelost och gräddsås. Märker även att andedräkten blir konstig! Jag la mig tidigt igår men hade förstärkt puls och var lite illamående. Det kopplar jag ihop med gårdagens kost och ska verkligen vara försiktig med mejeriprodukter i fortsättningen. Det blir inte lika kraftig reaktion som av socker och kolhydrater så om jag vill unna mig något kan mejerier vara en bra genväg. 

Det verkar inte påverka psyket för jag är pigg idag men den kroppsliga reaktionen varnar mig för att det inte är bra i längden