Har du ofta ångest och starka känslor sätter det sig som spänningar i kroppen. Många har dessutom någon diffus smärta någonstans eller återkommande huvudvärk.  

En förutsättning för att må bra är att ta hand om kroppen! 

Har du råd och vill prova något nytt kan du uppsöka:

* Osteopat. Väldigt kunniga på kroppen och att se människan som en helhet. En osteopatisk behandling gör att kroppens egen självläkningsförmåga mot stress, trauma och sjukdom ökar och den blir mer motståndskraftig. 

* Akupunktör. Akupunktur är ursprungen ur en gammal kinesisk terapimetod där man behandlar sjukdom eller ger smärtlindring genom att applicera nålar på specifika punkter på kroppen. Jag fick tips av en person att akupunktur kan vara väldigt effektivt om man lider av bipolär sjukdom. Jag har tyvärr inte haft råd att unna mig det än men det står på önskelistan!


* Taktil massage. Det är en svensk massagemetod som består av en mjuk och följsam beröring. Den skiljer sig från annan massage eftersom man inte knådar och arbetar med musklerna. Beröring är jätteviktigt och välgörande eftersom hormonet oxytocin frisätts. Oxytocin är lugnande och rogivande och minskar ångest.