Det snackas mycket om hur dålig psykvården är men jag har många bra erfarenheter.  

Visst har jag träffat ett stort antal "tomtar" men även folk som har givit mig så otroligt mycket. Min förra samtalskontakt hade jag till och från under tre års tid. Hon kom ut till mig ibland, hon fixade med praktiska saker, lyssnade och stöttade och kom med förslag och hon var så glad och varm och positiv. Som en extramamma! 

Både min förra och min nuvarande läkare är inställda på att hjälpa så gott dom kan. Dom har varit lyhörda och påhittiga och väldigt kunniga.

Jag verkar också ha fått en superbra samtalskontakt nu. Hon har fått igång processer i mig genom att ställa exakt rätt frågor så jag själv börjar klura ut problemen och svaren. Hon finns tillgänglig på sin direkttelefon varje vardag och hon känns äkta. Hon bryr sig och är som en kompis fast otroligt kunnig på psykiska sjukdomar. 

Idag hade jag möte med myndigheter och jag har varit så orolig inför det. Jag har svårt att fokusera på det dom säger, ofta blir jag spänd och börjar skaka eller gråta och jag kan bli aggresiv i min ton vilket inte brukar vara till min fördel.

Men min samtalskontakt följde med och förde min talan och hjälpte mig igenom det! Hon fixade blanketter och läkartider och gav mig snorpapper. Vilken lyx! Fy fan vad tacksam jag känner mig idag.

Jag har turen att ha en sambo, mamma och syster som kan hjälpa mig också men jag vill inte dra in dom i min sjukdom hela tiden, jag vill klara det "själv" ibland också. Min samtalskontakt jobbar med det här och får betalt för det så det blir en annan grej

Har ni dåliga psykkontakter, byt! Vi har vårdval i Sverige och du får gå vart du vill.  Eller säg till så får du byta läkare eller kurator tills du hittar rätt för det är så viktigt för tillfrisknandet.