Under julhelgen har det som sagt blivit massor av dålig mat. Skräpmat, kopiösa mängder kött, chips, bullar och choklad har åkt ner i en vansinnig fart. 

Igår hade jag sån kramp i magen att jag inte kunde hålla i mitt barn, det bara högg till hela tiden! Jag har varit förstoppad, trött och känt mig sjuk och illamående. I morse vaknade jag upp med en sån huvudvärk och jag tänkte ta kaffe och värktabletter. Men nej! Nu är det nya tag!

Jag gjorde en smoothie på bananer och vatten och åt en skål med hallon och blåbär. Huvudvärken försvann nästan på en gång.

Till lunch invigde jag min nya råsaftcentrifug. Det var så skönt att hacka morötter och jag smaskade och knaprade hejvilt under tiden! Jag får alltid ett sånt sug efter grönsaker när jag har ätit skräp. Juicen blev dundergod! Morötter, citron och lite ingefära, den blir nog en ny favorit. Till juicen åt jag och sonen upp 2 kiwi och ett halvt kilo vindruvor. Vilken fest! Såå himla fräscht och gott. Jag känner mig pigg och stark.


Middag: Kokt bönpasta med pesto, körsbärstomater, hackade cashewnötter och marinerade champinjoner. En banan slank också ner.

Jag ska se till att äta tillräckligt, ska hålla lite koll på kalorierna så det inte blir för lite för då blir man bara trött och less. Mitt fokus är ju inte att banta, fokuset är att må så bra jag kan! Det blev ju inte helt rå dag men massor av bra veganmat har jag fått i mig. Ska äta ett- två mål till idag också. 

Jag kommer sikta på vegansk mat i första hand och sedan raw food så mycket det bara går. Jag ska vara lite försiktig med att sätta någon stämpel på mitt ätande. Dels skapar det begränsningar för mig och dels känner jag mig lite "övervakad". Under mig Lchf period märkte jag att folk gärna ifrågasatte mitt ätande om jag avvek från Lchf och det kändes som att jag jämnt fick försvara mig eller förklara vad jag gjorde och varför. Det blir som att jag måste stå för något hela tiden, som att jag blir hela Lchf-rörelsen.

Säger jag att jag är vegan kommer folk säkerligen ifrågasätta mina läderskor eller undra om jag verkligen har läst etiketten på allt jag köper. Så nu siktar jag bara på en kost och det kommer antagligen inte bli 100% raw eller vegan till att börja med.