Idag på nyheterna hörde jag en nyhet som jag redan vet om, grisbönder slår systematiskt ihjäl oönskade grisar mot betonggolv. 

Jag har hört om det och ni som har sett filmen Earthlings har där fått se hur en man tar gris efter gris och slår ihjäl dom genom att hålla i bakbenen och smälla ner dom i backen. Såklart blir det inte många fullträffar utan vissa grisar slås i backen flera gånger medan dom skriker och medan dom andra grisarna får stå och vänta på sin tur. 

Nu har detta alltså uppmärksammats i Danmark och här är en länk:

http://touch.metro.se/nyheter/underviktiga-grisar-avlivas-vid-fodseln-slas-i-betonggolvet/EVHobw!ek2gHHmFmOfE/

Det står här att man avlar fram stora kullar medvetet och i och med detta är också många av kultingarna underviktiga och dåliga redan vid födseln. Dessa grisar är inte lönsamma, dom är ett svinn i produktionen och ska därför dödas snabbt och billigt. Det står att dom även dödas mot boxinredningen, det måste betyda att dom står med sin mamma och/eller syskon som får bevittna det hela.

Jag kräks inombords och flera frågor snurrar... Vad är det för jä*la människor som har hjärta nog att utföra detta? Hur kan man se på djur som en industri, hur kom det sig att vi tog oss den här makten över dom? Finns det egentligen något bra sätt att döda djuren, är inte dödandet i sig tillräckligt illa? Och varför fortsätter vi äta kött trots att det inte alls är nödvändigt? 

Kan vi som människor någonsin skapa en harmonisk värld samtidigt som vi dagligen skapar så oändligt mycket lidande för djuren? 

Ja, jag vet inte vad det är för fel på oss. Vi förfärar oss åt barn som plågar djur medan vi samtidigt äter djur, har på oss djur och använder sporrar och stryphalsband på våra "älskade vänner". Det finns inget skonsamt sätt att hantera alla djur som ingår i våran konsumtion. 

Ica säger att dom bara köper kött från danska grisar som haft det bra men det är ju frågan vad som räknas som bra? Har man det bra om man är instängd i en järnbur utan att kunna röra sig men får lite mysigt spån på golvet? Eller om man får en snabb och "smärtfri" död efter att ha varit instängd ett trångt, illaluktande mörkt grisstall hela sitt liv? Kan man säga att någon som föds upp och lever för att dödas och ätas har det bra?

 
Bilden ovanför uppmuntrar folk att anmäla djurplågeri eftersom "du kan vara nästa som drabbas". Eftersom djurens lidande inte är ett tillräckligt motiv så drar man jämförelsen till våld mot andra människor för att uppmärksamma allvaret i det hela. Sorgligt men förmodligen effektivt.

Travhästar, köttdjur, mjölkdjur, pälsdjur, cirkusdjur, försöksdjur, kapplöpningshundar, djurparksdjur. Alla är dom slavar åt oss för vårt eget nöjes skull och vi vill så gärna tro att dom har det bra, att det hela sköts snyggt men det är bara för att vi inte orkar eller har lust att se hur det verkligen ser ut. Om vi blundar för allt detta varje dag godkänner vi att det kan fortsätta. Vilka är okej att plåga och vilka är inte okej?

Får vi plåga djuren för att dom inte kan prata med samma röst som vi? För att dom ser annorlunda ut? En människa som ser annorlunda ut då?  Är det okej att utöva samma makt mot små barn som inte kan hävda sig? Det är ju luddigt att våld är okej ibland, så länge det sköts snyggt. Samma person som slår sin hund använder nog samma våldamma sätt mot sitt barn utan att reflektera över det. Vi måste sluta för allt våld för att få allt våld att sluta.