I mina tidigare inlägg har jag blandat ihop raw food med veganism. Enligt mig har raw food varit veganskt, eftersom jag tänker att en vegan är en person som inte äter kött, ägg och mejerier. Kollar man däremot på wikipedia står det följande, Veganism är ett levnadssätt där en person avstår från exploatering av djur i den mån möjligt och praktiskt. 

En vegan använder inget som kommer från djur och går inte heller på cirkus eller zoo  till exempel. Så det är en livsfilosofi som innebär att man automatiskt avstår får att äta djurprodukter. Raw food är till största delen djurfri men ofta används honung som ju kommer från bin. 

Men jag undrar hur man ska beskriva sina matvanor om man inte vågar kalla sig vegan? Jag menar att folk gärna vill veta sånt nör man ska bli bjuden på mat. Säger man vegetarian tror folk att det bara är köttet man utelämnar, ibland tror dom till och med man äter fisk. Vågar jag kalla min matstil vegansk även om jag äter honung ibland och har ett duntäcke?

Skriv gärna om ni har koll!