Av min mamma fick jag boken "Kärnfrisk familj - så gör du" och den satte igång något i mig. 

Den handlar om en vanlig familj som levde ett vanligt liv med halvfabrikat och stress.  Deras ena son var autistisk och fick raseriutbrott flera gånger om dagen. Föräldrarna började fundera på om det bästa vore att låta sonen flytta till ett boende. 

Resten av familjen mådde sådär och egentligen gick allt på sparlåga och diverse hälsoproblem löste av varandra.

Dom bestämde sig för att byta kost och i samma veva förändrade dom hela sin livsstil. Bort med gift och stress och in med motion!

Idag går deras fd sjuka son i en vanlig skola och familjen mår bättre än någonsin och dom verkligen strålar på bilderna. 

Dom äter mycket raw food och nyttiga fetter. Inget mjöl, socker och inga mjölk produkter. Jag har märkt att alla som berättar om hur kosten räddade dom har tagit bort  socker,  spannmål, stärkelse och mjölkprodukter. Detta verkar göra oss människor sjuka!

Om deras son idag får i sig gluten eller mjölk blir han autistisk i ett par veckor.  Bara det gör att jag undrar vad vi egentligen stoppar i oss och våra barn. Om fel mat skapar sjukdomar borde väl rätt mat kunna bota eller minska symtom på olika sjukdomar? 

Kanske är många sjukdomar ett direkt resultat av fel mat, kemikalier och stress?

Det fanns massa goda recept på dadelsmoothies och smaskiga röror. Man ser att det är fräsch, stark och pigg mat! 

Dom senaste 50-60 åren har vi börjat se fabriksproducerad mat som vanlig mat. Saker är behandlade, uppvärmda, konstgjorda och förstörda. Dom får en fin plastig förpackning och sedan värmer vi maten ännu en gång.

Jag vet knappt vad hälften av ingredienserna är för nåt och förmodligen vet ingen vad det kommer göra med våra kroppar och vår hälsa i det långa loppet. Jag vet att jag förut tyckte att jag "åt lite av varje". Lite färgämnen, lite skummjölkspulver, några e-ämnen och lite sönderstressad antibiotikagris. Godis måste man få äta då och då också. Och jo just det, en redbull eller två kanske!  Dom kan ge hjärnskador och cancer men gör inte allt det nu för tiden brukade jag skratta och säga.

Och jo. Det mesta av våran nya påhittade mat verkar ge cancer. Vad det ger för andra följder kommer vi kanske inse först om flera decennier.  Jag tror att framtidens människor kommer kolla på oss och skaka på huvudet.