Så sant! Jag läste det i någon tidning och det var så klockrent i all sin enkelhet. Köper jag hem chips äter jag chips. Köper jag hem massor av frukt äter jag frukt. Jag planerar alltid våra middagar, skriver ner ingredienser och följer min inköpslista. Annars brukar det hamna massor av grejer i kundvagnen och ofta när jag kommer hem är det ändå inget som går att koka ihop till en middag. 

Ofta får man tips om att storhandla men jag tycker nästan det är bättre att handla lite då och då. Om jag storhandlar vet jag ju inte ens om jag är sugen på det jag köpt 8 dagar senare, dessutom glöms massa bort och kastas. När jag småhandlar går allt åt varje gång och kylen blir tom.

En annan självklarhet är att om du inte går i affärer så handlar du inte! Alltså jag har lärt mig att det är en dålig ide att strosa runt planlöst på stan för jag köper alltid nån onödig grej. Eller om jag går in på ica bara för att köpa tuggummi då kommer jag ut med 13 andra varor som var på extrapris. Imorgon vill jag åka till en stor loppis, bara för att kolla, men jag vet att jag alltid köper massor. Det kostar ju bara en tjuga tänker jag men slår man ihop alla små kostnader blir det rätt mycket varje månad. Jag försöker hitta på grejer som inte involverar shopping istället. 

När jag står med en vara i handen brukar jag tänka: Måste jag köpa den här idag eller kan den vänta till imorgon? Gäller det blöjor eller diskmedel brukar svaret bli nej, det behövs idag. Gäller det armband eller ett paket kakor brukar svaret bli ja, det kan vänta! Känner jag fortfarande sug dagen efter kan det vara värt att köpa men ofta försvinner suget samma dag och jag låter bli att köpa varan.

Det kanske bara är jag som har lite risigt med pengar som håller på såhär men även om man har pengar är det ganska onödigt att slentrianshoppa. Slöseri på resurser! Fast där kan man ju motivera sina loppisfynd för det är ju en väldigt miljövänlig shopping...