Detta är ett 7 minuter lång klipp om bipolär paranoia och det är ett alternativt sätt att se på det. Det finns en serie klipp, gjorda av den bipolära författaren till boken Am i bipolar or am i waking up?
Han ser det som en missförstådd sjukdom som egentligen är något helt annat.
 
Jag hatar att prata om min paranoida sida men det är viktigt att jag gör det. Jag tycker det är obehagligt och är rädd att fastna i en psykos om jag gräver i det allt för mycket. Men den här videon satte ord på massor av mina känslor och jag fick en massa nya sätt att se på min paranoia. Jag kommer skriva mer om detta synsätt på bipolär sjukdom framöver.
 
Så, en varning vill jag ge er. Klippet innehåller lite obehagliga bilder och innehållet kan ändra hela er syn på er sjukdom. Jag gillar att se saker från nya vinklar men det kan också starta igång en överaktiv hjärna
 
http://m.youtube.com/results?q=bipolar%20or%20waking%20up&sm=3