Brukar du köpa dyra duscholjor eller intimoljor med en massa kemikalier i?

Dom kan kosta flera hundra kronor och är säkert jättebra men jag köper nästan alla mina produkter på närmaste Ica.  

I duschen brukar jag använda raps eller olivolja. Antingen kan du smörja in dig med oljan och sedan duscha med duschcreme eller så kan du spola av dig och avsluta med att smörja in dig innan du hoppar ut ur duschen.  Det senare alternativet är om du har torr hud. Är du inte så svettig går det bra att strunta i duschcreme. En ekologisk olja kostar 30-60:- för en liter. 

Kokosolja använder jag som både dag och nattcreme och man kan ha den som intimolja. En liten ekologisk burk kostar 45:- och räcker länge. Min hy är supefin!

Mandelolja hittar du på apoteket för 50:- och den är lite tunnare och jag brukar ha den som massageolja eller sminkborttagningsmedel.

Linoljesåpa kan du använda som tvättmedel, häll det i en boll och lägg den bland kläderna. Använd sköljmedel för tvätten kan bli lite sträv men den blir ren och luktar jättegott!  Du kan också ta bort envisa fläckar genom att gnugga in fläcken med såpan och låta den ligga ett tag innan du tvättar plagget. Jag brukar rengöra badrummet, köket och andra ytor med linoljesåpa och det fungerar fint att ha i skurhinken. 

Så kan man undvika åtminstone en del kemikalier!