Jag har alltid varit morgontrött. Morgnar är det värsta som finns,  då brukar ångesten och tomheten vara som värst.

Nu har jag värsta superknepet som jag tar till varje morgon, en kaffesmoothie! Det brukar även kallas Lchfkaffe, magicbulletkaffe och fettkaffe. Jag tar varmt kaffe, 2-3 msk smör, 1-2 msk kokosolja och lite sojamjölk. Jag brukar ta stavmixern och mixa allt direkt i kaffepannan. Det är viktigt att mixa för då blir det en fluffig och god smoothie som påminner om en latte. Om man bara rör om lägger sig fettet i olika små pölar och det blir inte alls samma sak. 

Man kan blanda i grädde, vaniljpulver eller kakao om man vill lyxa till det lite. Det kanske låter äckligt med fett i kaffet men fett är nyttigt och gott! Jag har varit väldigt rädd för fett och har tidigare hulkat om det varit för mycket flott i maten. Nu har jag tränat hjärnan att tänka att det är nyttigt. Jag älskar fett nu för tiden! Det känns riktigt välgörande. Man kan vänja sig lite i taget. 

Jag unnar mig en kopp fettkaffe om dagen och den tar jag alltså på morgonen. Jag får en riktig kick och hjärnan känns uppladdad! Tillsammans med några tända ljus och djupa andetag är detta den bästa starten på dagen. Prova be en bön om du vill också! Jag brukar be om vägledning under dagen.

Varför fungerar fettkaffe så bra?

Hjärnan älskar fett. Den behöver regelbundet fett för att må bra och när du börjar morgonen med att ge hjärnan vad den behöver kommer du känna att du blir fokuserad och kristallklar.

Kroppen fungerar som bäst på fettbränsle. När du äter mycket kolhydrater blir kroppen "beroende" av att ta energi från kolhydrater. Det är därför idrottare kolhydratladdar. Men tar du bort kolhydrater och tillsätter mycket fett kommer kroppen använda fett som bränsle. Kroppen går in i ett naturligt tillstånd som heter ketos. Ketos är inte farligt och många blir pigga av att gå in i ketos. En del känner eufori och det är den effekten som jag känner av på morgonen.

Jag blir pigg och glad! Det är som kroppens egna naturliga doping.

En del misstar ketos för svält. Äter du för lite mat kommer kroppen gå in i ketos, detta märks tydligt när man bantar med pulverdieter. Det är inte speciellt kul eller bra i längden. Om du däremot äter massor av fett kommer kroppen hamna i ketos pga fettet och då kan du ligga på ett kaloriöverskott och ändå vara i ketos. Det finns rapporter om folk som ätit 4500 kalorier per dag och ändå varit i ketos.  Alltså svälter inte kroppen och du känner dig mätt och glad.

Vill du ha extra power kan du köpa Brain octane som är ett raketbränsle. Många tycker att det fungerar jättebra! Blanda det i kaffet men börja med små doser och öka succesivt för det kan ge lite magknip i början.

www.succeeder.se är en internetshop där du kan köpa Brain octane.

Mitt råd blir alltså att prova en kaffesmoothie och känna hur det känns!  På morgonen när jag inte vill kliva upp påminner jag mig om att jag blir pigg bara jag får i mig fettkaffet och det motiverar mig att kliva upp.

Och nej, fett är inte farligt. Tillsammans med mycket kohydrater blir det ohälsosamt men fettet i sig är bara nyttigt. Jag kommer skriva mer om detta framöver.