Lördag och söndag var jag inte hemma och som nybliven råätare och vegan var det en liten prövning att äta ute. Hemifrån tog jag med mig en påse med blandad frukt, en matlåda med pannkakor, riskakor, morötter och en stor påse blandade nötter.
Det var jättebra att ha som frukost och mellis och lätt att ta med! Pannkakorna värmde jag men man kan lika gärna äta dom kalla.

Till middag blev det en sallad från en salladsbar, massor av gott fanns och jag blandade frukt, baljväxter och grönsaker och lastade på massor av guacamole. Nu blev jag faktiskt lite matförgiftad tror jag så det tipset var kanske inte så kul men jag har ätit från salladsbarer så himla många gånger och det här var första gången jag blev risig i kistan. 

Vi var på cafe och där fanns mjölkfria chokladbollar, det brukar dom flesta fik ha idag eller något annat veganskt. Konstigt nog har dom sällan frukt att köpa men det kan man fråga om i alla fall.

 
Vill man gå på restaurang så är indiskt, thai och italienskt ett bra tips för dom har ofta veganska rätter på menyerna. 

Vill man äta raw är det faktiskt himla enkelt. Gå in på närmaste affär och lasta i frukt, grönsaker, bär, nötter, groddar och ät med bara händerna i bilen eller någon solig park på sommaren. 

Många affärer har idag också raw bars, smoothies eller kex.

Det finns så mycket gott att välja på och jag är förvånad över vilket överflöd det finns av smaskiga saker fast man utesluter animalier!

Den sista veckan har jag hört och sett mycket om antisemitism. Jag är så fruktansvärt chockad och arg över att det ens förekommer. 70 år efter förintelsen är det judiska barn och vuxna som blir terroriserade och förföljda. En nioårig pojke fick ett hakkors ritat på sin skolbänk och hans pappa blev misshandlad på en pizzeria för att han bar en kippa på sin hjässa. Hur i hela friden är det möjligt?! I Sverige år 2015? 

Något är allvarligt fel när vi måste hålla på såhär mot varandra. Jag försöker förstå förövarna och känna mig in i varför dom är så arga.

Det måste jag göra, jag vill inte tro att människan är ond.
Det är människor som har lärt sig hata som håller på såhär, rädda och arga människor som i sin förvirring projicerar ut det på andra. Dom kanske tror att det är någon annas fel att dom mår som dom gör och därför måste lösningen vara att skada andra. 
Kritiserar du ditt barn lär det sig att kritisera andra. Jag försöker vara försiktig med att påpeka andras utseenden eller klädstilar, speciellt inför mitt barn, jag tycker det är att fokusera på olikheter.

Grupptryck anses ju ofta vara en drivkraft vid såna här tillfällen, att hata något tillsammans ger en gemenskap, det fogar samman grupper och dom som ingår i dom här grupperna behöver ofta den gemenskapen. Som instängda djur i en bur får vi sjuka beteenden när vi lever på det onaturliga sätt vi gör idag. Precis som fustrerade försöksdjur i en bur som börjar äta på varandra dödar mäniskor varandra på dom mest brutala sätt. Jag kan inte slappa och blunda, jag är en del av samhället och nuet och jag ska göra allt jag kan för att sprida kärlek runt mig. 

Jag kanske kan ge det vidare till mitt barn och då har framtiden i alla fall en mindre våldsförövare. Genom att tänka på vad jag säger och gör bidrar jag till det samhälle jag vill ha, jag kan visst påverka!