Vi har blivit varnade för salt så länge att vi har börjat tro på det. I själva verket är salt livsnödvändigt men det gäller att välja rätt salt.
Vårat vanliga bordssalt är så långt från salt man kan komma. Det är upphettad, processat och förorenat.
Bland annat innehåller det ofta sand eller glas och detta gör att det bildas små revor i blodkärlen. Kroppen försöker laga det genom att bilda kolesterol på dom skadade ställena och därför finns myten om att salt är dåligt om man lider av hjärt och kärlsjukdom.
 

 
Det man istället ska välja är Himalayasalt. Förut var även havssalt ett bra val men tyvärr har vi förorenat haven såpass att det inte längre är bra att äta havssalt. Himalayasalt är helt naturligt och långt borta från alla föroreningar, det är vackert rosa och smakar dessutom väldigt bra!
 


Jag tycker det låter logiskt att vi behöver salt. Jag är en hästmänniska och vet att hästar som svettas mycket kan behöva en stor dos salt tillsatt i maten för att den ska få i sig tillräckligt.
Vi människor svettas ju också mycket från hela kroppen och behöver därför tillföra salt.
 
Här är en bra länk med massor av information. http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/09/20/salt-myth.aspx